Voorwoord van het bestuur … (16 jun)

« | »
Beste leden,

Het seizoen loopt nu echt tegen zā€™n einde aan. Aanstaande zaterdag wordt door veel ploegen hun laatste wedstrijd gespeeld en sommige ploegen zijn zelfs al klaar. Alle teams die de afgelopen weken al kampioen zijn geworden (DeetosSnel S6, S12, B2, E4 en F2): Van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

Op 25 juni wordt nog slechts een enkele inhaalwedstrijd gespeeld. De week erna is het op 2 juli alweer tijd voor onze gebruikelijke seizoensafsluiting: Het John Boogers koppelschiettoernooi. Als het weer zo goed is als de afgelopen week, dan belooft het een heel gezellig toernooi te worden. Opgeven kan via koppelschieten@deetossnel.nl. De volledige deelnemerslijst is te vinden op https://deetossnel.nl/20220702-vc-we-gaan-koppelschieten/

Voor de meeste korfballers is de voorjaarscompetitie ideaal om rustig aan naar de vakantie toe te werken. Voor de TC en de ledenadministratie is dit allerminst het geval. Waar aanmeldingen gedurende het hele seizoen binnenkomen, komen bijna alle opzeggingen in de maand mei binnen en dat brengt behoorlijk wat administratie met zich mee, omdat elke aanmeldingen en opzegging invloed kan hebben op het aantal teams dat volgend jaar kan worden gevormd. Ondanks dat er dit jaar meer aanmeldingen zijn geweest dan opzeggingen, is het altijd vervelend om afscheid te moeten nemen van leden. Via deze weg wil ik alle afzwaaiers bedanken voor hun lidmaatschap de afgelopen jaren. Ik hoop dat iedereen met goede herinneringen terugkijkt op hun tijd bij DeetosSnel. Hopelijk is het afscheid niet definitief, al is het maar door de club af en toe eens te bezoeken. Veel geluk in de toekomst!

Tot slot wil ik nog stilstaan bij het lief-en leed in de afgelopen weken:
Vorige week dinsdag is Leen Havelaar op 82-jarige leeftijd overleden. Na een actief korfballeven elders werd Leen in 2011 lid van KC Dordrecht. Daar was hij gedurende jaren een supporter van zowel de jeugd- als de seniorenploegen. Ook na de fusie met DeetosSnel liet Leen zijn gezicht regelmatig zien en bezocht hij ā€“ voor zover zijn lichamelijke gesteldheid dat toeliet ā€“ trouw de wedstrijden van de zondagploegen, om daarna onder het genot van een drankje bij te praten met iedereen. Ook was hij lid van de Club van 50/100. Met waardering gedenken wij Leen Havelaar. Wij zullen zijn aanwezigheid en betrokkenheid bij de club missen. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en wij wensen hen heel veel sterkte voor de komende tijd.

Ook is er goed nieuws te melden. Afgelopen dinsdag heeft Maikel Groeneveld zijn rentree op het korfbalveld gemaakt. Ik denk dat ik namens de hele vereniging spreek als ik zeg dat ik heel blij ben dat het goed met je gaat en dat je weer rustig met korfballen kan gaan beginnen!

Namens het bestuur,
Martijn

N.B. Verderop in de nieuwsbrief staat een ingezonden brief van de familie Groeneveld aan de hele vereniging.

DeetosSnel Korfbal