Voorwoord van het bestuur … (21 sept)

« | »
Beste leden,

Deze week is het de nationale sportweek en de gemeente Dordrecht is dit jaar gastheer. De gehele week zijn er diverse sportactiviteiten, workshops en themabijeenkomsten. Maandagavond mocht ik aansluiten bij de bijeenkomst (in onze eigen kantine) over diversiteit en inclusiviteit in de sport en een veilig sportklimaat. Boeiende gesprekspartners en leuke gesprekken en het zette mij ook wel aan het denken. Want hoe divers en inclusief zijn wij als club? Korfbal is op papier wellicht de meest gendergelijke sport, maar in de praktijk ook? Ik zie in ieder geval om me heen minder vrouwelijke coaches, scheidsrechters en bestuurders dan mannen. Aan wie dit ligt is natuurlijk de vraag….Maar een veilig (divers en inclusief) sportklimaat is voor mij een keiharde randvoorwaarde voor een ieder om te kunnen groeien als mens en als korfballer. Als voorzitter maak ik me hard voor een veilig sportklimaat binnen onze vereniging. Meld ongewenste zaken of een onveilige situatie altijd bij een van onze vertrouwenspersonen of bij het bestuur.

En op en rond de velden… Heeft de selectie versterking gekregen van Lara Heijboer (voorheen o.a. DVO). Toeschouwers van afgelopen zaterdag zagen haar al in actie. Welkom Lara! Ook was vandaag de kick-off van onze trainersbegeleiding Spelenderwijs Verbeteren. Spelenderwijs Verbeteren zal de jeugdtrainers van DeetosSnel gaan inspireren, ondersteunen en adviseren in het geven van leuke en effectieve korfbaltrainingen. We wensen de trainers veel succes en plezier.

En de feestcommissie heeft versterking en laat in deze nieuwsbrief alweer van zich horen! Houd ook insta en onze andere kanalen goed in de gaten voor het eerste feest van dit seizoen.

Namens het bestuur,
Astrid

DeetosSnel Korfbal