Corona update 27-09-2020

Door:
Aangepast: 27 september, 2020

Beste DeetosSnellers,

Waar we u vorige week nog berichten dat wij door België en Duitsland worden aangemerkt als risicogebied, hebben de stevig oplopende coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in de regio Zuid-Holland-Zuid ervoor gezorgd dat de situatie van ‘waakzaam’ naar ‘zorgelijk’ is gegaan en werden er afgelopen vrijdag vanuit de Rijksoverheid overkoepelende aanvullende coronamaatregelen voor de regio aangekondigd. Daarnaast heeft de veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid een aantal aanvullende maatregelen opgesteld.  Deze zullen vanaf zondagavond 27 september 2020, 18:00 uur van kracht zijn.

De aanvullende regels vanuit de Rijksoverheid zien met name op de sluitingstijden van de horeca en het beperken van samenkomsten van meer dan 50 personen dan wel het instellen van een meldplicht voor organisaties bij samenkomsten van meer dan 50 personen. Hoewel het op dit moment nog niet helemaal duidelijk is wat de meldplicht betekent voor de vereniging en hoe we deze feitelijk moeten gaan invullen, staan we daarover sinds dit weekend in nauw contact met de Veiligheidsregio ZHZ zal dit de komende week verder duidelijk worden.

Vanuit de veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid wordt vooral ingezet op extra handhaving en voorlichting op plekken waar veel mensen samenkomen. Er zullen de komende tijd gerichte controles worden uitgevoerd op o.a. sportparken. Controles op de nieuwe regels, maar vooral ook op de bestaande hygiëne-maatregelen, afstandsmaatregelen en maatregelen in verband met verplichte looproutes.

Naar aanleiding van de aanvullende maatregelen vanuit de Rijksoverheid en de veiligheidsregio komen we tot de volgende aanscherpingen.

Sportcafé

Het sportcafé sluit iedere dag van de week (dus ook in het weekend) uiterlijk 0:00 uur.

Hoewel het de laatste weken vaak goed gaat, willen we toch nog maar eens benadrukken dat het sportcafé alleen bedoeld is om een bestelling te doen en af te halen (via de aangegeven looproutes) en dat u daarna weer doorloopt naar buiten. Mocht u toch uw consumptie binnen willen nuttigen dan kan dat alleen op de aangegeven zitplaatsen.

Het sportcafé is dus niet bedoeld als hangplek omdat het buiten slecht weer is. Als het gaat regenen kunt u

  1. a) een paraplu opzetten,
  2. b) in uw auto gaan schuilen
  3. c) gewoon nat worden.

We hoeven hopelijk niemand uit te leggen dat je in dat geval niet met zijn allen, dicht op elkaar onder de overkapping gaat schuilen of bij de entree van de hal.

Corona-coördinator (CoCo)

Ook zal er vanaf deze week bij alle trainingsmomenten en wedstrijddagen weer minimaal 1 corona-coördinator aanwezig moeten zijn op de accommodatie. De Coco is herkenbaar aan een geel of blauw hesje, is eerste aanspreekpunt voor corona- gerelateerde zaken en zorgt ervoor dat de protocollen voor, tijdens en na de training worden nageleefd (o.a. handen desinfecteren, afstand houden, schoonmaken materialen na de training).

Voor de zomer hebben we hiervoor een beroep kunnen doen op ouders (bij trainingen van de kinderen), spelers en andere vrijwilligers. We gaan ervan uit dat we dat ook nu weer zo kunnen oplossen. Er wordt op korte termijn een oproep gedaan en er komt een inschrijflijst beschikbaar. Wanneer iedere training en wedstrijd zich 1 vrijwilliger per team zich beschikbaar stelt dan is het al geregeld.

Meld u aan!

Mocht blijken dat er bij de trainingen van de senioren- en A-teams onvoldoende Coco’s zich aanmelden dan bestaat de mogelijkheid dat er per training vanuit één van de teams wisselend een ‘designated Coco’ wordt aangewezen. Laat het niet zover komen. Overleg met elkaar en los het op. Dit is een verantwoordelijkheid van ons allen.

Wedstrijden van de selectie

Aanstaande zaterdag is een druk thuisweekend waarbij onder meer de wedstrijden van de eerste selectie tegen LDODK op het programma staan.

Gelet op de aangescherpte maatregelen willen we het aantal bezoekers op de accommodatie het liefst zo beperkt mogelijk houden. Om die reden zullen de wedstrijden van DS1 en DS2 via de livestream te volgen zijn. LDODK is hierover geïnformeerd en ook aan hen is gevraagd om met zo min mogelijk supporters naar de wedstrijden te komen.

Mocht u toch naar de wedstrijden willen komen kijken, denk er dan aan:

  • blijf thuis als u corona-gerelateerde klachten heeft;
  • registreer u bij aankomst op de accommodatie via de aanwezige QR-codes;
  • ontsmet uw handen met de beschikbare desinfectievloeistof;
  • houd 1,5 meter afstand van mensen die niet tot uw huishouden behoren;
  • volg de aangegeven looproutes buiten en binnen in het sportcafé;
  • zoek rondom het veld een rustige plek waar je de wedstrijd kunt bekijken en maak op veilige afstand een praatje met anderen.

Laten we er met elkaar voor zorgen dat we niet afglijden naar een situatie zoals in maart/april, een periode waarin er helemaal niet gesport kon worden. Ons gedrag is daarbij van doorslaggevend belang!