Engelse international maakt overstap naar korfbalvereniging DeetosSnel

« | »

Voor het eerst in de clubhistorie van DeetosSnel maakt een Engelse korfballer de overstap naar het Dordtse korfbal. Shane Buckland, 22 jaar, speelt met ingang van het nieuwe seizoen in de selectie van de Dordtenaren. Buckland, in 2019 nog topscoorder op het wereldkampioenschap onder 19, wil zich als korfballer verder ontwikkelen en ziet DeetosSnel als de uitgelezen plek daarvoor. Buckland, speler bij de Tornadoes Korfball Club in Chatham, maakt daarmee een grote stap. “In het Engelse korfbal kan ik me niet verder ontwikkelen. En dat betekent dus dat ik moet emigreren. Ik voel me direct welkom bij DeetosSnel en de club helpt me ook goed bij andere zaken die met de emigratie te maken hebben,” zegt Buckland.

Groeien als korfballer

De Engelsman, een echte aanvallende speler, is zeker geen onbekende voor de huidige coach van DeetosSnel, Leon Simons. “Met TeamNL onder 19 hebben we ook tegen Engeland gespeeld. Ondanks het krachtsverschil tussen de teams viel Shane in positieve zin op. Ik weet zeker dat Shane kan groeien als korfballer en wij helpen hem daar graag bij. Daarnaast is hij voor ons ook een echte aanvulling op onze selectie. Een win-win situatie dus,” aldus Simons.

Internationale termen

Het zal zeker in het begin voor de staf en selectie wennen zijn, aangezien Buckland nog weinig Nederlands spreekt. “Gelukkig spreken wij goed Engels en zijn veel korfbaltermen tegenwoordig ook internationaal. En anders volstaat ook nog het betere handen- en voetenwerk, toepasselijk in sport nietwaar” besluit Simons lachend.

DeetosSnel Korfbal