Gemiva-SVG Groep vestigt zich in sportaccommodatie DeetosSnel

Door:
Aangepast: 31 oktober, 2018

Vrolijke gezichten gisteren in het Sportcafé waar de huurafspraken voor werkplekken voor cliënten van Gemiva in onze sportaccommodatie formeel zijn vastgelegd. Met een drankje en zelfgebakken koek is de samenwerking ingeluid.

In het bijzijn van onze (bestuurs)leden, medewerkers en cliënten van Gemiva, zetten Kees Post, Irene Veenema en André Kraaijveld samen met George de Water, lid van de Raad van bestuur van Gemiva, een handtekening onder de huurovereenkomst.

De komende tien jaar biedt onze multifunctionele accommodatie werkplekken voor twee groepen van Gemiva-SVG Groep. Om de locatie optimaal geschikt te maken, wordt de (voormalige) ruimte van de COKD en de MF-ruimte verbouwd. Na de verbouwing zullen de cliënten van Gemiva vijf dagen per week aanwezig zijn en activiteiten verrichten in het (klein) onderhoud en op huishoudelijk gebied; wassen, koken/bakken en schoonmaken. Daarnaast biedt onze accommodatie hen gelegenheid om mee te doen met de activiteiten die er georganiseerd worden en zijn er natuurlijk mogelijkheden om zelf te sporten.

Gemiva-SVG Groep richt zich op mensen met een handicap, chronische ziekte of een andere beperking. Zo wordt thuis, op school of op de eigen locaties, ondersteuning aangeboden om hen te leren op eigen kracht mee te doen in de samenleving. Enkele huidige Dordtse panden van Gemiva voldoen niet meer aan de hedendaagse wensen. Via het contact met Sandra Kelderman (zie artikel AD; link hieronder) en in de zoektocht naar nieuwe locaties is Gemiva terechtgekomen bij DeetosSnel en heeft men in ons een nieuwe partner gevonden.

We zijn erg blij en trots op de samenwerkingsovereenkomst met Gemiva. De uiteindelijke verhuizing laat nog even op zich wachten, maar we kijken er naar uit en heten de cliënten van Gemiva nu alvast van harte welkom!

• Kijk voor meer info over de werkzaamheden van Gemiva op www.gemiva-svg.nl
Interview AD, met Sandra Kelderman initiatiefneemster
• Foto’s; Hans van Amstel, Gemiva-SVG Groep

 

Reacties

  1. Ron

    31 oktober 2018 at 12:40

    Fantastisch!
    Mijn complimenten aan Sandra Kelderman en het bestuur van DeetosSnel.