In herinnering – Bep Leeuwenhoek

Door:
Aangepast: 25 juni, 2019

Op zaterdag  22 juni  is, 81 jaar oud, overleden ons lid Bep Leeuwenhoek.

Van de Abraham Kuiperweg naar de Vorrinklaan is even de hoek om.  Deetos arriveerde precies op tijd in Crabbehof (1973) om de drie Leeuwenhoek kinderen,  Ad, Hans en Elly als lid te kunnen verwelkomen.  Arie en Bep, hun ouders,  kwamen ook mee, om daarna niet meer weg te gaan. Korfbalouders dus, maar al snel ook verenigingsmensen. Hun actieve korfbaldaden beperkten zich tot koppelschieten, maar verder raakten ze al snel betrokken bij allerlei verenigingsactiviteiten.

En of het nu het  Pinksterkamp of een Europa-Cup trip betrof, of zelfs een groepsvakantie, zij waren altijd van de partij.

Hoewel  heel verschillend van aard, vormden ze een hecht duo. Bep was daarbij het anker in haar gezin, altijd bezig de zaken voor de gangmaker waar ze mee getrouwd was, in goede banen te leiden.

Bij haar club bleek ze jaren lang vooral een geboren gastvrouw, al of niet geassisteerd door haar man. Achter de bar in het weekend, bij de klaverjas-avonden, bij speciale evenementen.  Altijd zeer verzorgd gekleed. Vriendelijk maar duidelijk aanwezig, zoals ze eens op een maandagavond twee bij de bar ruziënde zaalvoetballers kordaat de voordeur uitwerkte.

Haar  laatste dienstjes draaide ze nog samen met Arie in de sponsorruimte  van  de nieuwe accommodatie.

Toen Ad naar PKC verkaste en later kleinzoon Laurens daar een topper werd, reden ze natuurlijk ook regelmatig naar Papendrecht, maar over een ding waren ze duidelijk:  Deetos, de club van Hans, bleef ook hun club.

Ook in het voorbije zaalseizoen toen haar gezondheid al duidelijk achteruit ging, kwam Bep soms toch nog  mee naar de Vorrinklaan. Velen daar zullen haar deerlijk gaan missen.

Ons medeleven gaat uiteraard uit naar gezin, familie en vrienden, en bovenal naar haar levenskameraad Arie.  We wensen hen veel sterkte in de komende tijd.

Herman Brandt