In herinnering Marcel Roos

« | »

Op 20 juli 2022 ontving de vereniging DeetosSnel een triest bericht van overlijden.
Een week voor zijn 49-ste verjaardag is Marcel Roos overleden.
Plotseling, niemand zag dat aankomen. Marcel, die gewaardeerd werd door zoveel korfbalvrienden, in al die jaren dat we hem kennen.
Marcel die als het ware geboren was op het korfbalveld als zoon van Piet en Ria Roos, die ook veel voor de vereniging Snel hebben betekend.
Marcel, die als jongste lid van Snel, samen met het oudste lid van Snel, de heer Verhage, de eerste paal van de Snelkantine aan de Schenkeldijk mocht slaan.
Marcel die jarenlang trainen heeft gegeven en van veel, heel veel ploegen teamleider is geweest.
Marcel, die ook na de fusie van Deetos en Snel, betrokken bleef bij de nieuwe vereniging DeetosSnel.
Marcel die naast het korfbal ook lid was van meerdere vriendengroepen waarmee hij wandelde en zo’n beetje de hele wereld afreisde.
Zo’n bericht van overlijden kun je niet bevatten. Waarom? Waarom overkomt het juist Marcel? Iemand die zo geliefd was bij eigenlijk iedereen.
Het zijn vragen waar we geen antwoord op hebben.
We denken aan zijn broer Arjan, woonachtig in Oostenrijk en net een weekje over gekomen.
We denken aan al die vrienden van Marcel die op de een of andere manier een band hebben gehad met Marcel.
Voor hen zijn het moeilijke tijden. Tijden waarin veel vragen over het waarom onbeantwoord blijven.
Maar het zijn ook tijden waarin we mooie herinneringen mogen vasthouden aan alle mooie momenten die we met Marcel hebben mogen beleven.
Op maandag 25 juli is er om 16 uur een bijeenkomst in de Wilhelminazaal van de Essenhof. Een datum waarop de geboorte en het overlijden van Marcel samen vallen.
Namens DeetosSnel , bestuur en leden, wens ik allen die Marcel nu moeten missen, alle sterkte. In het bijzonder zijn broer Arjan en diens vriendin.

Frans Riet, namens DeetosSnel

Voor wie de plechtigheid niet kan bijwonen is er een livestream opgezet op www.liveuitzendingen.nl. Deze is te bereiken via de code FF57D521

DeetosSnel Korfbal