KorfbalMasterz

KorfbalMasterz

Als vereniging willen we graag op een leuke, sportieve en respectvolle manier met elkaar kunnen korfballen en plezier maken. Onderdeel daarvan is dat iedereen, zowel spelers als scheidsrechters, trainers en coaches en het publiek, goed op de hoogte is van de spelregels. Sommige spelregels leiden tot discussie en irritatie in en rondom het veld, omdat niet altijd duidelijk is waarvoor of waarom er gefloten wordt. Dit leidt af van waar het eigenlijk allemaal echt om gaat, namelijk een lekker potje korfbal spelen met elkaar.

Maar hoe bereik je dat iedereen op de hoogte is van de spelregels? Vanaf seizoen 2014-2015 kan iedereen al aan de slag met het Spelregelbewijs. Via de website van Korfbalmasterz (www.korfbalmasterz.nl) kan heel makkelijk geoefend worden en het examen kan elk moment digitaal afgelegd worden. De leerweg gaat geheel uit van spelsituaties en de vormgeving is zeer aantrekkelijk!

De komende jaren wordt het spelregelbewijs een vereiste om te mogen korfballen. Dit geldt voor iedereen ouder dan 14 jaar. De verplichting wordt gefaseerd ingevoerd:
– 1 september 2018: senioren
– 1 september 2019: A-jeugd
– 1 september 2020: B-jeugd

Maar waarom wachten … ga nu direct aan de slag.
Misschien leuk om het met elkaar, met je gehele team én de coaches, op te pakken.

Ook alle andere DeetosSnel-leden kunnen de uitdaging aangaan en laten zien dat zij de spelregels beheersen. Voor een activatiecode kunt u contact opnemen met de coördinator Korfbalmasterz (via src@deetossnel.nl).

Hier vind je een uitleg over het Spelregelbewijs: Informatie KorfbalMasterz

 

NB: Leden die reeds in het bezit zijn van een scheidsrechtersdiploma (JWL, Verenigingsscheidsrechter, Bondsscheidsrechter) of recent hun theorie hebben behaald zijn vrijgesteld. Zij hoeven dus niet het spelregelbewijs te halen. Wil je weten of jij vrijgesteld bent … informeer even bij Ron van Gemert of via een mail aan src@deetossnel.nl

DeetosSnel Korfbal