Kampioen C – KZ

Op 20 mei 1910 werd het huidige KZ opgericht onder de naam Tavenu. Op aandrang van de leden veranderde dit al snel in Koog Zaandijk en tegenwoordig kent u ons als KZ/ Thermo4U. Vanaf de jaren 20 tot 50 werd er op topniveau gekorfbald met als hoogtepunt in 1934 het landskampioenschap.
Met een goed opgezette jeugdafdeling heeft KZ ook de laatste jaren weer het hoogste niveau in de korfballeague behaald. Na een aantal zware jaren werd wederom het landskampioenschap en het Europees kampioenschap behaald, de Superkoogers lieten zich gelden!
KZ/Thermo4U senioren en junioren spelen regelmatig mee op het hoogste niveau, in de Oranje selecties staan altijd wel KZ-ers! NK’s voor onder andere de D zijn ook niet nieuw voor ons, na een landskampioenschap enige jaren geleden, stonden we vorig jaar en nu ook dit jaar weer op het NK voor de D-jeugd. Een mooi resultaat na hard werken!

Dit jaar is KZ/Thermo4U D1 weer een bijzondere groep, met a-typische kinderen, die slim, snel en sterk spelen. Zij doen dit vanuit hun eigen werkelijkheid en worden gestimuleerd tot eigen reflectie. Je weet wat je kunt, gebruik je kracht en vind creatieve oplossingen als het niet loopt of gaat zoals je wilt.
Aan het begin van het jaar hebben zij als doel aangegeven: het halen van het NK. Elke training en wedstrijd gingen zij met hun trainers vol aan de bak en daarmee behaalden zij ongeslagen het zo hard gewenste resultaat! Zij zijn klaar om met volle overgave te genieten van dit D1 NK 2019 in Dordrecht.

KZ/Thermo4U D1

Dames
Indy Aafjes
Fiene Meijer
Pax Doves
Cheyenne Veenstra

Reserve dames
Misha Kremers
Lynn Kleyn

Heren
Bodi Valkenburg
Herre Roebers
Finn Swidde
Koen Woudt

Reserve heren
Stephan Cocheret de la Moniere
Jan Rumphorst

Begeleiding:
Dennis Doves – Hoofdcoach
Kelly Scheffers – Hoofdcoach
Sanne Maaike Nieuwenhuizen – Assistent coach
Sam Noom – Verzorger/ Fysiotherapeut