Over DeetosSnel

Korfbal
Korfbal is de enige gemengde teamsport en is inmiddels ook een wereldsport. In ruim 60 landen wordt de sport gespeeld. Korfbal bij DeetosSnel is bedoeld voor jongens, meisjes, vaders, moeders, jong en oud. Een familiesport bij uitstek dus. Onze vereniging telt ruim 650 leden en is op allerlei fronten actief. Korfballen bij DeetosSnel betekent sport en ontspanning bij een club die in 2019 al 100 jaar bestaat.

Topkorfbal, wedstrijdkorfbal en breedtekorfbal
Korfballen bij DeetosSnel doet iedereen op zijn eigen niveau. Dat is mogelijk op het allerhoogste niveau in Nederland, maar ook recreatief in één van de lagere teams. Sinds 1919 heeft het eerste team van Deetos(Snel) op het hoogste niveau 10 finaleplaatsen behaald en is 5 keer, toen nog enkel onder de naam Deetos, kampioen van Nederland geworden.

Jeugdbegeleiding en technisch jeugdplan
Bij DeetosSnel spelen vrijwel alle eerste teams, in iedere leeftijdscategorie, op het allerhoogste (landelijke) niveau. De basis bij DeetosSnel wordt dan ook sinds decennia gelegd in een technisch jeugdplan en uitstekende begeleiding door ervaren en betrokken trainers en coaches. Deze opzet zorgt er voor dat deze teams ook in de toekomst op het hoogste niveau kunnen blijven spelen. De goede begeleiding en opleiding hebben door de jaren heen geleid tot vele deelnames aan landkampioenschappen en nationale titels.

Nevenactiviteiten
Naast korfbal biedt onze vereniging mogelijkheden tot ontspanning in de vorm van spelavonden, kaartavonden, darten, disco, herfstkamp, Sinterklaasfeest, Kerstdiner, welpendagen, playbackavond, familiemix-toernooi, vaardigheidsdag, bosdag, koppelschieten en nog veel meer. Ook voor ouders/volwassenen is er gelegenheid om als rustend lid aan de diverse activiteiten deel te nemen. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om met de trimploeg of recreanten mee te trainen of in de hal bowls te spelen.

Accommodatie
Dat DeetosSnel uiterst gezond en rendabel is, blijkt uit de trotse bezittingen:
twee schitterende kunstgrasvelden en natuurlijk de eigen sporthal met maar liefst twee speelvelden. Daarnaast is er de mogelijkheid om na de training of wedstrijd met elkaar nog wat te drinken in de eigen sfeervolle kantine.

Leeftijdscategorieën
Korfballen bij DeetosSnel is mogelijk vanaf 4 jaar. Je begint dan met trainen op de zaterdagochtend bij de KangoeroeKlup. Hier vindt spelenderwijs de kennismaking met de korf, de bal en korfbal plaats.

Vanaf 6 jaar mag je ook wedstrijden spelen. Je wordt dan ingedeeld bij een F-team. In de F-ploegen speel je met een viertal, later in een achttal. Ieder seizoen worden opnieuw teams samengesteld, naar leeftijd en niveau.

We onderscheiden de volgende leeftijdscategorieën:

Categorie Leeftijden
Welpen KangoeroeKlup 4 en 5 jaar
Pupillen F 6 en 7 jaar
E 8 en 9 jaar
D 10 en 11 jaar
Aspiranten C 12 en 13 jaar
B 14 en 15 jaar
Junioren A 16, 17 en 18 jaar
Senioren S vanaf 19 jaar

.
Bij het bepalen van de categorie is je leeftijd op 1 januari van dat jaar van belang.

Trainingen en wedstrijden
Afhankelijk van het team waar je bent ingedeeld, train je één of meerdere keren in de week. Het trainingsschema met de bijbehorende tijden wordt, aan het begin van het seizoen, gepubliceerd in de nieuwsbrief. In de nieuwsbrief staan ook de aanschrijvingen voor de wedstrijden. Bij de aanschrijving vind je ook de overige informatie. Over hoe laat de wedstrijd begint, hoe laat je aanwezig moet zijn (bij thuiswedstrijden) of hoe laat je moet vertrekken (bij uitwedstrijden). Ook het vervoer staat hierbij vermeld. De jeugdploegen tot en met de A spelen hun wedstrijden altijd op zaterdag. Als je overgaat naar de senioren dan kan je aangeven of je op zaterdag of op zondag wilt gaan spelen.

Nieuwsbrief
De digitale nieuwsbrief verschijnt eens in de twee weken. Daarin vind je allerlei informatie over de trainingen en (oefen)wedstrijden, maar ook over actuele nevenactiviteiten. De nieuwsbrief wordt per e-mail verstuurd naar de leden. Daarnaast kan je de nieuwsbrief ook openen of downloaden op de eigen website (www.deetossnel.nl).

Het tenue
Het clubtenue van DeetosSnel bestaat uit een rood-wit gestreept shirt en zwarte broek/ rok. De shirts krijg je in bruikleen van de vereniging en krijg je aan het begin van ieder seizoen uitgereikt. Een zwarte broek of rok dien je zelf te verzorgen. Sommige teams hebben tevens de beschikking over trainingspakken.

Supportersvereniging
De supporters zijn de negende man/vrouw tijdens de wedstrijden en zorgen voor de nodige sfeer en aanmoedigingen.

Clubcard
Alle leden krijgen bij aanvang van de competitie een persoonlijke clubcard uitgereikt waarmee ze gratis alle wedstrijden van DeetosSnel 1 en 2 kunnen bekijken. De clubkaart heeft ook een betaalfunctie waarmee je consumpties in onze eigen kantine kunt afrekenen. De clubcard kan thuis of via pin in de kantine worden opgewaardeerd.

Vrijwilligerswerk
Vele handen maken licht werk. Dat geldt zeker binnen een vereniging. Zo kunnen we altijd vrijwilligers gebruiken. Ben je bereid om een bardienst te draaien, een wedstrijd te fluiten of in de redactie te stappen, neem dan contact op met één van de leden van de betreffende commissie. Ouders van jeugdleden die een steentje bij willen dragen, zijn van harte welkom.

Ouders graag gezien
Uiteraard zien we graag dat de ouders van onze jeugdleden enthousiast en betrokken zijn bij de activiteiten van hun kind(eren). Zoals eerder beschreven, stellen we een bijdrage voor de invulling van de randvoorwaarden op prijs. Als de kinderen met plezier hun sport beoefenen, is dat voor iedereen leuk. Enthousiasme langs de kant wordt ook gewaardeerd. We hebben echter voor elk team voor begeleiding gezorgd en vragen u daar in uw enthousiasme rekening mee te houden. Op elk schip kan er tenslotte maar één de kapitein zijn, en dat is bij korfbal dus de coach.

Contributie
Als je lid wordt van DeetosSnel ben je ook contributie verschuldigd. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in spelende leden, niet-spelende leden, bowlsleden en donateurs. Bij het lidmaatschap kan je aangeven of de bedragen automatisch geïncasseerd mogen worden.

De actuele contributiebedragen kan je op de website terugvinden onder [Home] – [Contributie].

Geïnteresseerde vriendjes of vriendinnetjes
Ken je iemand die misschien ook wel zou willen gaan korfballen? Nodig hem of haar dan eens uit om mee te gaan. Het is ten alle tijden mogelijk om vrijblijvend een kijkje te nemen op ons complex of om 3x geheel gratis mee te trainen. Neem dan vooraf even contact op voor de juiste trainingstijden.

Meer informatie?
We hopen dat je zo een algemene indruk van onze vereniging hebt gekregen. Voor meer informatie kan je natuurlijk altijd eens een kijkje komen nemen aan de Vorrinklaan. Heb je nog specifieke vragen stel ze dan gerust, dat kan persoonlijk, telefonisch of per e-mail.

Marjolein Naaktgeboren,
Telefoon: 078 – 621 29 82
E-mail  : info@deetossnel.nl