Uitleg verenigingstaken

 

 

Uitleg verenigingstaken

 

Zaalcommissaris

De zaalcommissaris moet als zodanig herkenbaar zijn. Hiervoor is achter de bar een badge aanwezig.

Taken van de zaalcommissaris

  • Beheer van het materiaal

Zorgen dat de palen gewisseld worden en ballen uitgeven en innemen.

  • Beheer accommodatie

In onze accommodatie gelden gewone normen en waarden. Loop er af en toe eens doorheen en spreek mensen aan als ze zich hier niet aan houden. En let erop of de prullenbakken niet overlopen en de tribunes netjes worden achtergelaten.

  • Ontvangst scheidsrechters

Scheidsrechters hebben recht op een consumptie. Het barpersoneel is hiervan op de hoogte.

  • Tijdschema wedstrijden bewaken

Probeer de wedstrijden steeds op tijd te laten beginnen en laat de rust niet te lang duren. De zaalcommissaris heeft ook het recht om een wedstrijd in te korten.

  • Na laatste wedstrijd opruimen en afsluiten

De hal en kleedkamers even doorlopen en voor het oog opruimen.

  • Het scorebord is NIET de taak van de zaalcommissaris

Vraag iemand van het team of de toeschouwers het scorebord te bedienen. Als er niemand beschikbaar is kan het scorebord ook uit, het is niet verplicht om het te gebruiken.

  • Een zaalwacht duurt ongeveer 3 uur.
  • Ouders hebben een zaalwacht tijdens de wedstrijd van hun kinderen.

 

Bardienst

Bij een bardienst sta je achter de bar en help je de mensen voor de bar. Als het kan word je gekoppeld aan iemand, die al eens eerder een bardienst gedraaid heeft.
Bardiensten plannen we, zoveel mogelijk, aansluitend aan je wedstrijd (of de wedstrijd van je kind). Ook een bardienst duurt ongeveer 3 uur.

 

Keukendienst

Bij een keukendienst sta je in de keuken en bereidt de bestellingen, die aan de bar gedaan worden. Deze bestellingen bestaan uit tosti’s, patat en gefrituurde snacks. Je werkt hier dus meer op de achtergrond.
Keukendiensten plannen we aansluitend aan je wedstrijd (of de wedstrijd van je kind). Ook een keukendienst duurt ongeveer 3 uur.

 

Voor ouders:

Bij elke taak staat: de ouder van ……. De taak hoeft dus maar door één persoon ingevuld te worden, het maakt ons niet uit of dat dan de vader of moeder is. Zelfs een broer/zus/opa etc. mag. Als deze persoon maar ouder dan 16 jaar is.

Zodra de planning gemaakt is komt deze op de website te staan en staat deze in de KNKV app. De planning wordt ook steeds in de nieuwsbrief opgenomen. Ruilen met een andere ouder is geen bezwaar. We proberen ook elk jaar een afkooppoule te formeren.

We streven er nog altijd naar om spelende leden niet meer dan 4 diensten per seizoen te laten draaien en ouders van jeugdleden niet meer dan 2 diensten per seizoen per kind. Jeugd vanaf 16 jaar mag zelf de taak uitvoeren.

 

De vrijwilligerscommissie
(Gijs van Maurik, Marian Blaset, Carry van de Stelt, Anita Veldman)

 

DeetosSnel Korfbal