Unitas/Perspectief wint Hoofdklassefinale

« | »

In een bomvolle en sfeervolle DeetosSnel-hal in Dordrecht heeft Unitas/Perspectief uit Harderwijk de Hoofdklassefinale 2022 gewonnen van HKC uit Boven-Hardinxveld. De oranje-brigade, fel ondersteund door hun supporters, sloegen toe in de 2e helft en wonnen de wedstrijd met 15-18. Unitas (debutant in de hoofdklasse) promoveert hierdoor rechtstreeks naar de Korfbal League.

In de hoofdklassefinale stonden met Unitas en HKC twee teams tegenover elkaar die ook in de reguliere competitie bij elkaar in de poule zaten er dus geen onbekenden voor elkaar waren. In de competitie hadden beide teams 1x van elkaar gewonnen en dus ook 1x verloren. Alles was dus mogelijk.

Na de ploegpresentatie en het weer speelklaar maken van de speelvloer gingen beide teams stroef van start. Het duurde even voordat de eerste doelpunten vielen. Beide teams gingen daarna tot 5-5 gelijk op en pakte ombeurten een kleine voorsprong. In het vervolg van de 1e helft pakte HKC het initiatief en sloeg een gaatje. Na de rust werd deze voorsprong verder uitgebreid tot een 12-8 voorsprong. Daarna kantelde echter de wedstrijd. Bij HKC stokte het scoren en Unitas kroop doelpunt voor doelpunt dichterbij en begon er weer in te geloven. Na de 12-12 ging Unitas er ook direct overheen. Er werd een voorsprong gepakt die nimmer meer uit handen werd gegeven. De minuten en seconden tikten weg op de klok en het ongeloof op de reservebank en bij de supporters werd alsmaar groter. Het ging gebeuren … als debutant in de hoofdklasse voor het eerst in de verenigingsgeschiedenis door naar de Korfbal League. Dat heugelijke feit werd na afloop uiteraard in alle ontlading gevierd. Op de speelvoer, in de kleedkamer en in het sportcafĂ©.

Bij HKC overheerste uiteraard de teleurstelling. De voorsprong gepakt, maar uit handen gegeven. Deze finale (en de kortste route) helaas verloren. Er wacht echter nog een nieuwe kansen om te promoveren. De ploeg zal de klap snel moeten verwerken en zich (op)richten op de best-of-three tegen Groen Geel die komende dinsdag (in Hardinxveld) van start gaat. De return volgt dan op zaterdag in Noord-Holland (en daarna een eventuele derde wedstrijd weer in Hardinxveld).