DeetosSnel speelt goede wedstrijd maar verliest van TOP

Door:
Aangepast: 21 mei, 2019

Onder voor het publiek heel prettige omstandigheden wist DeetosSnel niet te stunten tegen TOP/SolarCompleet. Tot een paar minuten voor rust stonden de Dordtenaren op voorsprong, maar de gasten wisten door vijf doelpunten op rij te scoren de achterstand om te buigen in een voorsprong van drie. En dat verschil zou aan het eind van de wedstrijd ook op het scorebord staan: 19-22.

Met Sharon Vink op de plek van Stephanie van Geffen begon de thuisploeg een stuk geïnspireerder aan dit duel dan de gasten. In de derde minuut liet Frank Vogt het goede voorbeeld zien door een korte kans te benutten. Hierna bleef de afronding even steken, maar in de achtste minuut verdubbelde Jimin de Vries de voorsprong van DeetosSnel. Uiteraard was TOP niet van plan zich gewillig naar de slachtbank te laten leiden en dus schoot Jet Hendriks de 2-1 binnen. Vervolgens was het even DeetosSnel dat succesvol aandrong en de stand naar 5-1 tilde. Langzaam gingen de gasten wat beter spelen en dat resulteerde dan ook in een wat scherpere afronding. Bij de stand van 6-4 iets voorbij het eerste kwart probeerde Jordan de Vogelaere met een tip-in uit de rebound het Dordtse publiek op de banken te krijgen, maar hij miste op een haar na. Jet Hendriks scoorde een paar minuten later middels een doorloopbal de 6-5, waarbij ze een lichte blessure opliep. Gelukkig zonder erg zoals het zo mooi heet. Maureen Oudman scoorde direct na het hervatten van het spel de 7-5 waarmee de Vorrinklaners goed in de wedstijd bleven.

Tot aan de 27e minuut bleef DeetosSnel aan de leiding. Dat was het moment dat TOP echt even aanzette en binnen enkele minuten waren de rollen dan ook omgedraaid. Mick Snel zette de gasten vlak voor rust op een 9-11 voorsprong. Vlak na rust tekende Celeste Split ook nog voor de 9-12 en toen leek de wedstrijd opeens gespeeld. Maar zoals vaker dit seizoen kon DeetosSnel ook nu weer wat kracht en inspiratie putten en knokte het zich zodoende weer terug in de wedstrijd. Eerst via Jimin de Vries en Randy Oosting (die een prima pass naar binnen van Francy Crielaars tot doelpunt promoveerde) naar 11-12. En na 12 minuten was het zelfs weer helemaal gelijk: 14-14 door Jimin de Vries en tweemaal Maureen Oudman.

Helaas volgde op deze lichte euforie een ander bekend fenomeen: die van de weglopende tegenstander. TOP scoorde ook weer drie keer op rij en herstelde daarmee weer de hegemonie (14-17 na 18 minuten.) Randy Oosting liet de hoop aan Dordtse zijde weer oplaaien door een echte ‘Randy goal’ te scoren. Maar het initiatief bleef toch voor TOP. Celeste Split en Frank Mostard zorgden voor de daadwerkelijke beslissing: 15-19 met nog vijf minuten op de klok. Met nog één minuut te spelen was het verschil zelfs vijf dankzij Mick Snel. Dat was toch ietwat geflatteerd en Randy Oosting en Jimin de Vries (met een onvervalste buzzer-beater) maakten het verschil wat draaglijker: 19-22.

Al met al een goede prestatie van de thuisploeg die het de gasten behoorlijk lastig maakte. Maar de punten gaan mee naar Sassenheim. Door het verlies van Dalto/Klaverblad Verzekeringen tegen KZ/Thermo4U is DeetosSnel verzekerd van een plekje in de Ereklasse van volgend jaar en dat is een felicitatie waard.

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Jimin de Vries 8x (1x sw), Randy Oosting 4x, Maureen Oudman 3x, Jordan de Vogelaere 2x (1x sw), Francy Crielaars 1x, Frank Vogt 1x
Doelpuntenmakers TOP/SolarCompleet: Celeste Split 5x, Mick Snel 4x (1x sw), Frank Mostard 4x, Jet Hendriks 2x, Sanne Jousma 2x, Nick Pikaar 2x, Paul Anholts 2x, Barbara Brouwer 1x

Verslag: Marcel Roos
Foto’s: Maarten Boot