Corona-maatregelen, Corona-vaccinatie en trainingen

« | »

In deze uitzonderlijke tijd worden we telkens weer geconfronteerd met een nieuwe situatie, dat maakt dat we als vereniging ook telkens flexibel moeten zijn. Wat er niet kan, wat er anders moet, wat er gewenst is én wat er vooral ook nog wel kan (onder restricties).

We begrijpen allemaal de ernst van de situatie en hebben begrip voor de afgekondigde lockdown. We zijn blij en ook wel trots dan onze sporthal is gekozen als één van de 25 priklocaties van Nederland én dat we als vereniging zo onze maatschappelijke verantwoordelijkheid kunnen pakken.
Maar we willen er ook graag zijn voor onze leden, hen samen blijven brengen (sociaal) en hen de nodige portie beweging (gezondheid) aanbieden.

HUIDIGE CORONA-MAATREGELEN
Ook de TC schakelt weer mee met de veranderde omstandigheden. Met de kennis van nu:

  • Sinds 15 december en minimaal tot 19 januari geldt er Lockdown waarvoor geldt:
    • Sporthallen moeten dicht
    • Sporten vanaf 18 jaar is alleen toegestaan met maximaal 2 personen, buiten
  • Vanaf 4 januari zal hal-2 van de DeetosSnel-hal dienen als priklocatie voor de Covid19-vaccinatie. Voor tenminste 6 maanden.
  • Op 12 januari is er een nieuwe persconferentie en horen we weer meer over de periode erna.

 

TRAININGEN BUITEN
Vanaf maandag 4 januari zullen de trainingen bij de jeugd ‘gewoon’ worden hervat.
Zolang de huidige lockdown/maatregelen gelden zullen we dat in de buitenlucht doen, op onze twee kunstgrasvelden. Het huidige schema van de ‘zaal’ blijft hierbij 1-op-1 gelden.

Voor de 1e selectie zal de technische staf met een afzonderlijke plan van aanpak komen.
Voor alle overige senioren (S3 t/m S14 en MW) geldt voorlopig dat er NIET getraind wordt.

Buiten trainen? Ja, we kijken naar wat er wél mogelijk is en vinden het belangrijk dat de jeugd in beweging blijft, naar buiten kan en elkaar kan blijven ontmoeten. Dat kan in de frisse buitenlucht. Toch fijn, na al het gedwongen binnen zitten nu ook de scholen onderwijs op afstand moeten geven.
Tegen eventuele kou kan je je kleden! Zorg dat de kinderen voldoende warm gekleed zijn, door meerdere laagjes aan te trekken. Alleen de combinatie van kou en regen kan vervelend zijn. We stellen ons flexibel op en laten de keuze aan de trainers of een training later op de avond eventueel vervalt. Met de Whatsapp team-groepen kan er snel gecommuniceerd worden.

 

TRAININGEN ZAAL
Zodra er weer toestemming komt om de sporthal te openen en dat er weer binnen gesport mag worden, gaan we weer terug de zaal in. Maar in het nieuwe jaar hebben we nog maar 1 sporthal tot onze beschikking. Het trainingsschema is hierop aangepast.

Voor trainingsgroepen geldt dat ze soms iets korter trainen, soms iets vroeger trainen, soms iets later trainen, naar een andere dag verhuizen of dat er een training vervalt. Alle betrokken trainers hebben in ieder geval begrip getoond. Uitwijken naar buiten is desgewenst ook nog altijd mogelijk.
We beseffen dat door de wijziging wellicht niet iedereen mee kan verhuizen. Het is even niet anders. We hopen op ieders begrip.

De belangrijkste wijzigingen op een rij:

  • De training van de F-jeugd komt op de dinsdag te vervallen.
  • De training van de E-jeugd van de donderdag verhuist naar de maandag.
  • De trainingen van de selectiegroepen op dinsdag/donderdag zijn met een kwartier ingekort.
  • De trainingen van de A-selectie, B-selectie en C-selectie beginnen vroeger.
  • De training van de D1 op donderdag verhuisd naar de maandag, vrijdag of buiten.
  • De training van de 2e selectie van de dinsdag verhuist naar de maandag.
  • De trainingen van de 1e selectie kunnen pas aanvangen vanaf 21.00 uur.

Deze wijzigingen gelden uiteraard totdat we weer omschakelen voor het veldkorfbal en met elkaar toch weer volledig naar buiten gaan. Dat is normaliter vanaf 29 maart 2021. De periode is dus te overzien.

OEFENWEDSTRIJDEN JEUGD
Het spelen van onderlinge oefenwedstrijden is ons goed bevallen. De jeugd in beweging én de ouders achter de livestream.

Gedurende de lockdown zullen we (vooralsnog) echter géén oefenwedstrijden organiseren. We willen de randjes niet opzoeken. Zo beperken we het aantal reisbewegingen. Hiermee voorkomen we ook dat we op de zaterdag kruisend verkeer krijgen met bezoekers die voor de Covid19-vaccinatie komen.

Zodra we weer naar binnen gaan zullen we ook weer oefenwedstrijden organiseren. De tijden tussen de wedstrijden zullen langer worden, omdat we hal-2 niet meer kunnen gebruiken om te verzamelen, te bespreken en in te schieten.
We berichten hier te zijner tijd uiteraard nog weer over.

CLINIC SELECTIE MET JEUGD
We zijn ook bezig met het organiseren van een clinic(dag) van de 1e selectie met onze jeugd. Hierbij hebben we uiteraard wel te maken met de maximale groepsgrootte die is toegestaan. Dus ook hier geldt … het zal anders dan anders zijn.
Zodra we weten wanneer deze clinic mogelijk is zullen we hierover berichten.

ZAALCOMPETITIE
Volgens de routeplanner van het KNKV kan de zaalcompetitie op zijn laatst nog gestart worden op zaterdag 6 februari 2021. In dat geval kan er nog een halve competitie gespeeld worden.
Maar tussen het aflopen van de huidige coronamaatregelen (lockdown) op 19 januari, de door het KNKV geachte benodigde voorbereidingstijd van 10 dagen en die genoemde 6 februari zit nog maar heel weinig tijd.
We houden er dus zeer ernstig rekening mee dat in seizoen 2020/2021 geen zaalcompetitie gespeeld zal worden.

Het is wat het is. Hou vol!
Fijne kerstdagen en jaarwisseling toegewenst (in beperkt gezelschap).
Op naar een sportief, gezond, mooier en normaler 2021.

TC DeetosSnel



Aangepast trainingsschema zaal (zodra we na de lockdown weer naar binnen mogen / alleen hal-1 beschikbaar ivm Covid-vaccinatie door GGD in hal-2)

 

DeetosSnel Korfbal