DeetosSnel biedt aardig partij aan LDODK

« | »

Aan een zonovergoten Vorrinklaan trad afgelopen zaterdag DeetosSnel aan tegen LDODK/Rinsma Modeplein. Na de nipte nederlaag vorige week uit bij DOS’46, leek dit op voorhand weer een lastige klus te worden.

Dat was uiteindelijk ook echt het geval. LDODK was eigenlijk de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. De gasten waren net iet scherper in de afronding; ook was de rebound een stukje beter verzorgd en werd er iets meer verdedigende druk geleverd. Dan is een 12-18 einduitslag geen heel vreemd resultaat.

Tot aan de 2-2 in de 7e minuut kon DeetosSnel aanhaken, maar daarna liepen de gasten langzaam maar zeker uit. Via een 4-9 tussenstand  in de 23e minuut konden de beide teams met een 7-11 ruststand aan de thee.

Ook in de tweede helft werd de thuisploeg zeker niet weggespeeld, maar wanneer de rood-witten te dichtbij kwamen (9-12 na 13 minuten), draaiden de Friezen de gaskraan iets meer open. Met nog tien minuten op de klok was het pleit definitief beslecht (9-16.)

Het laatste deel van de wedstrijd werd er zo’n beetje om-en-om gescoord, waardoor het gecreëerde gat in tact bleef.  Al met al konden de Dordtenaren aardig partij bieden, maar kans op een stunt zat er gewoonweg niet in.

Op 25 september volgt nog een thuiswedstijd. Dan komt Fortuna/Delta Logistiek op bezoek.

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Wessel van Nes 3x, Martijn van den Beld 3x,  Manon Brand 2x, Quinty de Kroon 2x, Demi Blaset 1x, Maureen Oudman 1x

Verslag: Marcel Roos
Foto’s: Léon Evera