Inzameling oud-papier: resultaat en versterking gezocht

« | »

Binnen onze vereniging wordt er al jarenlang door een enthousiaste ploeg vrijwilligers in vier Dordtse wijken oud-papier ingezameld. Het afgelopen jaar is één van de routes zelfs uitgebreid met een extra (groei)wijk (Wilgenwende). De ploeg bestaat uit zowel spelende leden, ouders van (jeugd)leden, rustend leden en vrijwilligers die de vereniging anderszins een warm hart toedragen en zich belangeloos inzetten. Met hun inspanningen zorgen zij ieder jaar weer voor een mooie en welkome aanvulling op de inkomsten van de vereniging.

Dat zij daarmee ook dit afgelopen jaar het verschil hebben gemaakt, bleek tijdens de algemene ledenvergadering op 28 januari jl. waar het bestuur bekend maakte dat er het afgelopen seizoen een recordopbrengst van ruim € 22.000 is binnengebracht. Mede dankzij deze grote opbrengst heeft de vereniging het afgelopen seizoen – ondanks corona – een klein positief resultaat gehaald.

Een grote pluim voor onze oud-papier vrijwilligers is dus meer dan op zijn plek. Dank voor jullie trouwe inzet en jullie belangrijke werk voor de vereniging!

Om ervoor te zorgen dat de oud-papierploeg op sterkte blijft (en daarmee ook de inkomsten voor de vereniging) zijn wij op zoek naar extra mensen. Meld je aan! Naast de work-out, het ontmoeten van nieuwe mensen binnen de vereniging in een andere setting en het bijdragen aan de financiële gezondheid van de vereniging is het bovenal gewoon erg leuk om te doen.
Ben je 18+ en ben je op één van de ophaaldagen (zaterdagochtend, maandagavond of woensdagavond) beschikbaar om (gemiddeld) eens per 2 maanden met een ploegje mensen ongeveer 2,5 uur oud-papier in te zamelen dan zijn we op zoek naar jou!

Denk daarbij ook vooral in creatieve oplossingen zoals bv:
– meld je aan met je hele team en vul zelf in welke mensen de vastgestelde datum gaan lopen;
– meld je aan voor de reservepool en val in als iemand anders onverhoopt verhinderd is (in verband met de veiligheid / ervaring vragen we wel dat je minimaal 2 keer per jaar loopt);
– vraag een buurman of -vrouw of andere mensen in je omgeving die het leuk vinden om vrijwilligerswerk te doen om zich aan te melden.

Geïnteresseerd en/of nieuwsgierig geworden?
Mail of bel dan met de oud-papiercommissie:
Ron Troost – coördinator (rtroost@planet.nl – 06-30242000) of
Cécile de Lange (ceciledelange@live.nl – 06-28941243)

DeetosSnel Korfbal