DeetosSnel boekt een soevereine overwinning op Pernix

« | »

In de laatste wedstrijd van het reguliere zaalseizoen trad DeetosSnel afgelopen zaterdag in het strijdperk tegen Pernix. Dit was een wedstrijd die wat betreft de eindrangschikking in de competitie geen enkele betekenis had (DeetosSnel wordt derde; Pernix vierde.) Maar met het oog op de play-offs was het voornaamste doel er een goed gevoel aan over te houden om zodoende die play-offs met vertrouwen te starten. Voor DeetosSnel is dat deels gelukt: de eerste helft verliep nog redelijk stroef (12-10) bij rust; maar in de tweede helft werd al snel afstand genomen van de opponent en kon een 27-19 overwinning bijgeschreven worden.

DeetosSnel startte wederom met Stefan Vos in de basis en hij schoot in de eerste aanval na het influiten direct de 1-0 binnen. Demi Blaset verzilverde in de volgende aanval van de thuisploeg een korte kans en zo leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Dordtenaren. Maar Pernix rechtte de rug en liet via Paul Westerbeek na de vakwissel productief van zich horen. Sterker nog, ondanks het missen van een strafworp door Sem Deurman, namen de gasten via Anouk Braam en Lola Schallenberg brutaal de leiding over (2-3 na 7 minuten.) Dat zou tevens de laatste voorsprong van de gasten uit Leiden zijn. Maureen Oudman en de deze avond lekker op dreef zijnde Nout van der Wal lieten zien dat de thuisploeg geen cadeautjes wenste weg te geven. Pernix wist echter nog wel één keer langszij te komen (5-5 halverwege de eerste helft.) Hierna nam DeetosSnel voorgoed het heft in handen.

Iris Dolderman schoot de 6-5 binnen en Nout van der Wal rondde een prima combinatie met Mats van Gemert netjes af. Zodoende was er weer een gat van twee bewerkstelligd. Met die marge gingen beide ploegen de rust in: waarbij aangetekend dient te worden dat de 12-10 van Pernix’ Vincent van Beek loepzuiver was en geen mand raakte. Even daarvoor had Stefan Vos de 12-9 met een lekkere ‘one-hander’ op het scorebord gezet. En de 10-7 van Joost Hofman (en dan vooral de assist van Stefan achter zijn rug langs) mag ook niet onvermeld blijven!

Na rust breidde de Vorrinklaners de marge verder uit. Nout van der Wal, Mats van Gemert met een korte kans en captain Joost Hofman zetten de thuisploeg na een rommelige beginfase op een comfortabele 15-10 voorsprong. Later in de tweede helft kwam Martijn vd Beld regelmatig Stefan Vos aanvallend aflossen (waarna Stefan de verdedigende taken weer op zich nam.) Martijn liet zich niet onbetuigd en scoorde er drie waaronder ook een ‘one-hander’…. Tot aan de 19e minuut in de tweede helft bleef Pernix aan het elastiek hangen. Eerst was het gat vijf doelpunten; later weer drie of vier. Zo ook bij de 21-17 van Joost Hofman, die daarbij ook nog maar eens een one-hander afleverde. Het kon deze avond wat dat betreft niet op. De koek was echter na de eerder gememoreerde 19e minuut wel op voor de gasten. Van 22-19 zes minuten voor tijd liep de thuisploeg uit naar 27-19. Het hoogtepunt van de wedstrijd, de schitterende no-look pass over het hoofd van Joost Hofman, kon helaas net niet worden afgerond….maar dat mocht de pret niet drukken. Al-met-al een soevereine overwinning voor DeetosSnel, dat zich op mag maken voor een play-off twee-luik tegen ODIK uit Barneveld. Dinsdag wordt de eerste wedstrijd in de DeetosSnel-hal gespeeld en dan zaterdag de beslissende wedstrijd in deze ronde in Barneveld. Hopelijk heeft DeetosSnel wat zelfvertrouwen getankt en gaat de ploeg mooie dingen laten zien!

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Nout van der Wal 9x, Demi Blaset 3x, Iris Dolderman 3x, Maureen Oudman 3x, Joost Hofman 3x, Martijn v/d Beld 3x, , Stefan Vos 2x, Mats van Gemert 1x
Doelpuntenmakers Pernix: Vincent van Beek 4x, Paul Westerbeek 4x, Christel Zwanenburg 2x, Lola Schallenberg 2x, Sem Deurman 2x, Donald Kuipers 2x, Anoek Braam 1x, Fleur van Rosmalen 1x, Cas Lepelaar 1x

Verslag: Marcel Roos
Foto’s: Léon Evera (klik hier voor meer foto’s op Instagram)