Samenwerking Jumbo

« | »

Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. Een gezonde omgeving is hiervoor de basis, maar de omgeving is nu helemaal niet altijd zo gezond. Daarom is het vaak moeilijk om de juiste keuzes te maken. Daar willen wij iets aan doen!

Al enige jaren heeft Jumbo Foodmarkt Dordrecht (voorheen Jumbo Sterrenburg) een samenwerking met GGD-ZHZ en met Deetossnel. Dat gaan wij de komende tijd extra concreet maken met als uitgangspunt: Een gezonde jeugd is de basis voor een vitale samenleving, nu en in de toekomst.

Vanuit meerdere gesprekken met onze club heeft ondernemer Jeroen Lemkes aangegeven hierin aanjager te worden met zijn Jumbo Foodmarkt: “Als supermarkt sta je steeds meer midden in de maatschappij en ik vind dat je die rol ook serieus moet nemen. Daarom kies ik voor sponsoring gericht op drie pijlers: gezond, jeugd en beweging”. Dat is precies waarom deze samenwerking zo succesvol kan worden, beaamt Marjolein Naaktgeboren: “Deetossnel ziet voor de vereniging ook steeds meer een maatschappelijke functie weggelegd, o.a. op het gebied van gezondheid”.

Komende tijd gaan jullie een aantal dingen merken. Zo krijgt elk lid t/m 12 jaar in de rust bij elke thuiswedstrijd een beker water en een stuk fruit. Dit geldt overigens ook voor de tegenpartij. Jeroen Lemkes voegt hier aan toe: “Wij doen dergelijke acties ook voor de schoolsportdagen, daar is het een enorm succes bij de kids”. Daarnaast gaat de barcommissie samen met de GGD aan de slag om te kijken naar gezondere alternatieven in de kantine en hoopt Deetossnel zo als een van de eerste verenigingen in de regio het predikaat ‘De gezonde sportkantine’ te ontvangen.

Marjolein: “wees niet bang, het bruine fruit blijft ook beschikbaar, maar we zijn ons ervan bewust dat er een heel hoop lekkere en veel gezondere alternatieven zijn, bijvoorbeeld een zakje zoute popcorn i.p.v. een veel ongezonder zak chips”.

Er zijn voor de toekomst nog veel meer mogelijkheden om de samenwerking uit te breiden. Maar we beginnen in kleine stapjes. Deetossnel is in ieder geval erg blij met deze ondernemer die durft op een andere manier naar sponsoring te kijken en ons daarmee als club verder te helpen.

DeetosSnel Korfbal