Voorwoord van het bestuur … (6 sept)

« | »
Beste leden,

Het nieuwe seizoen is voor de meeste teams al een paar weken geleden begonnen met trainingen en oefenwedstrijden, maar aanstaande zaterdag begint ook echt de veldcompetitie en is de korfballoze zomer definitief ten einde. Toch is er alweer het nodige gebeurd in dit prille seizoen.

De klussers binnen de vereniging hebben niet stilgezeten. In de afgelopen weken zijn de sponsorborden van onze nieuwe businessclub leden opgehangen. Ook is een groot deel van de oude sloten vervangen door ‘slimme’ sloten die ook met je mobiele telefoon te openen zijn.

Vorige week was onze sporthal een hele week de uitvalsbasis voor de introductieweek van de lerarenopleiding. Hoewel dit ondertussen een jaarlijks terugkerend fenomeen is, blijft het leuk als onze sporthal ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt dan DeetosSnel, zoals het gebruik door de gemeente en het KNKV. De multifunctionaliteit van onze hal werd ook duidelijk tijdens de opening van het seizoen door de stichting Vorrinklaan waarbij de huurders van de accommodatie en de vrijwilligers voor de stichting waren uitgenodigd.

Hoogtepunt tot nu toe was uiteraard de Join-the-club dag. Een uitgelezen mogelijkheid voor de jeugd om elkaar tijdens de spelletjes wat beter te leren kennen, maar ook om de (nieuwe) leden van de eerste selectie beter te leren kennen.

Maar we kijken ook verder naar de toekomst. Op het gebied van de accommodatie gaat er binnenkort zonwering voor de kantine komen om in de zomermaanden de temperatuur beter onder controle te krijgen. Voor de toekomstvisie van de club gaan we op 3 oktober in gesprek met een 15-tal leden om de aandachtspunten vanuit de vereniging beter in kaart te brengen. Uiteraard zullen we jullie t.z.t. over de uitkomsten van deze sessie berichten.

Wat vaststaat is dat een vereniging niet zonder zijn vrijwilligers kan. Bij voorbaat dank aan alle vrijwilligers die besloten hebben zich ook dit jaar weer in te zetten om bijvoorbeeld te fluiten, coachen oud-papier op te halen en alles wat er nodig is om onze vereniging draaiende te houden. Toch zijn er ook nog een aantal functies waar een wat bredere bezetting toch prettig zou zijn, zoals bijvoorbeeld in de Technische Commissie of in de coördinatie van logistieke zaken. Lijkt het jou wel wat om zo’n functie te vervullen? Stuur dan een mailtje naar secretariaat@deetossnel.nl of spreek 1 van ons aan. Ook proberen we een poule van vrijwilligers op oproepbasis te creëren voor kleinere klussen. Aanmelden kan via oproepkracht@deetossnel.nl.

Helaas is er ook slecht nieuws te melden. Oud-secretaris van DeetosSnel, Diana de Jong is afgelopen zondag overleden. Via deze weg wil ik namens het bestuur van DeetosSnel alle nabestaanden, en in het bijzonder Daphne en Fenna, sterkte wensen met dit verlies. Verderop in de nieuwsbrief zal aandacht besteed worden aan alles wat Diana voor de club betekend heeft.

Tot slot wil ik alle teams weer veel succes en plezier wensen tijdens de komende veldcompetitie. Maak er een mooi seizoen van!

Namens het bestuur,
Martijn Naaktgeboren

DeetosSnel Korfbal