DeetosSnel wint stadsderby

« | »

DeetosSnel heeft aan de Vorrinklaan de stadsderby tegen Sporting Delta gewonnen met 15-14. Na een ruime marge in de rust (9-4) kwam Sporting Delta in de slotfase toch op gelijke hoogte, maar bracht een doorloopbal van Lara in de slotminuut alsnog de winst.

We zijn nog altijd op zoek naar een vervanger voor Marcel Roos als verslaggever voor de thuiswedstrijden van DeetosSnel 1. Interesse? Laat het bestuur dit even weten.

Daarom slechts een summiere opsomming van het verloop van de wedstrijd.

Beide teams begonnen nerveus aan de wedstrijd. Zowel DeetosSnel als Sporting Delta misten op 0-0 een strafworp.
Halverwege de 1e helft (na 15 minuten) stond er slechts een 2-2 stand op het scorebord.
Hierna lukte het de thuisploeg een gaatje te slaan en deze tot aan de rust verder uit te bouwen.
Rust 9-4.

Na de rust wisten de gasten het verschil snel kleiner te maken: 9-8.
Net voordat Sporting Delta de gelijkmaker kon maken werd de bevrijdende 10-8 binnen geschoten.
En ook de 11-8 en 12-8 vielen daarna vrij snel.
De kans was er om (vanaf de strafworpstip) ook de marge nog weer op vijf te brengen, maar deze ging jammerlijk mis.
En in plaats van de 13-8 vielen aan de andere kant de doelpunten wel: 12-9 en 12-10.
Nadat vervolgens ook een derde strafworp werd gemist, schoot Lara wel de 13-10 binnen.
Sporting klampte echter aan de hees zich kort voor tijd op gelijke hoogte: 14-14.
In de slotminuut was het opnieuw Lara die een belangrijke (de winnende) treffer liet noteren. In de laatste aanval van Sporting Delta werd niet meer gescoord.

Een zonnige middag werd op deze manier ook op een zonnige manier afgesloten.

Volgende week zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd, tegen Avanti uit Pijnacker.