Voorwoord van het bestuur .. (18 dec)

« | »
‘Donkere’ dagen voor kerst.

Het is bijna de kortste dag van het jaar. De kerstvakantie staat weer voor de deur, vol met gezelligheid, thuis met familie en/of vrienden. Een tijd ook om te overdenken aan alles wat het afgelopen jaar gebeurd is. De eerste 6 wedstrijden van de zaalcompetitie van ons vlaggenschip zitten er weer op. En hoe mooi is het dan om te constateren dat we fier bovenaan staan met de volle buit terwijl andere teams punten laten liggen. Thijmen van de Kamp kreeg voor de wedstrijd tegen Valto een wedstrijdbal met handtekeningen van de 1e selectie voor het verkopen van de meeste Grote Club Loten. Uiteindelijk is er een fors bedrag door alle lotenverkopers opgehaald, dank aan iedereen.

In de rust gaf de dansgroep van OKK een geweldig optreden. Dit werd zeer gewaardeerd. En in de derde helft werd een zeer geslaagd glitter & glamour feest gehouden. Grote dank aan Anouk en Esmee! Wel zien we als bestuur dat het alcoholgebruik bij jeugd onder de 18 fors is. Ondanks ons toegangsbeleid (bandjes) wordt er veel drank al van thuis meegenomen, voornamelijk bij jeugd ‘van buiten’. Bij volgende feesten willen we met de organisatoren nadenken over andere maatregelen.

Ook organisatorisch proberen we als vereniging steeds verder te ontwikkelen. De gewijzigde statuten zijn aangenomen en van kracht geworden. Niet zo spannend, maar toch moesten er een aantal wettelijke verplichte aanpassingen gedaan worden. Heb je geen zin om zelf oliebollen te bakken, eind december kun je oliebolllen bij de vereniging kopen (en eten terwijl de kinderen in de zaal worden vermaakt). Begin januari (12e)  is er een verenigingsbijeenkomst  om met elkaar het nieuwe jaar in te luiden en onze toekomstvisie vorm te geven en nader uit te werken in concrete plannen en acties.

De afgelopen maanden heeft de vereniging een nieuw contract met kledingsponsor MUTA gesloten. Samen met MUTA proberen we de kledinglijn waar mogelijk kwalitatief te verbeteren, zo zijn we bezig met het ontwikkelen van een trainingspak. Dit is niet eenvoudig, samen kijken we hoe dit zo goed mogelijk kunnen doen. Binnenkort volgt hier meer over. Elk lid dat via de webshop, zie onze website of via korfbaltotaal.nl een bestelling doet met de code DeetosSnel10 krijgt bij besteding van meer dan 50 € een korting van 10 €.

In de kerstvakantie staat de korbalchallenge van het KNKV op de kalender (Korfbal Challenge – Korfbal). Een mooie kans voor iedereen om spectaculair korfbal te zien. Ik kan het iedereen aanraden om een kaartje te kopen en hier eens naar te gaan kijken. Ook vanuit onze vereniging zijn enkele jeugdspelers actief in RTC Dordrecht en Zuid-West waaruit ook de selectie voor oranje wordt gekozen. We wensen hen veel plezier en succes!

Het bestuur wenst iedereen prettige kerstdagen, een goede jaarwisseling en een heel sportief 2024.

Namens het bestuur

DeetosSnel Korfbal