DeetosSnel/QLS 1 zaalkampioen

« | »

DeetosSnel/QLS 1 is kampioen geworden in de Hoofdklasse B.

Nadat tijdens het begin van het zaalseizoen alle wedstrijden (9 stuks achtereen) werden gewonnen en de overige tegenstanders in de poule tegen elkaar allemaal punten verspeelden zag de ranglijst er al vroegtijdig rooskleurig uit. Er kwam echter een kink in de kabel door twee achtereenvolgende verliespartijen, al bleven die onbestraft omdat de directe achtervolgers (op afstand) ook punten verspeelden. In de Dordtse derby tegen Sporting Delta kon nu dan toch 3 wedstrijden voor tijd het kampioenschap worden veilig gesteld.

Het publiek in de druk bezochte DeetosSnel-hal zag hoe de wedstrijd tijdens de eerste helft meerdere keren omsloeg: van 1-0 naar 2-5, vervolgens 8-6 en tenslotte 8-11 met de rust). DeetosSnel kwam na de rust goed uit de kleedkamer en kantelde de wedstrijd naar 13-11 om vervolgens het initiatief niet meer uit handen te geven. Via 17-13, 17-15 en 20-15 stond er uiteindelijk een 20-16 einduitslag op het scorebord. KAMPIOEN!

Feest was het al lange tijd op de tribune, maar na het laatste fluitsignaal ook op het veld.
De derde helft was ook zeer geslaagd en duurde een beetje veel langer dan gebruikelijk. Het was dan ook ons kampioensfeest!

Spelersgroep en technische staf hartelijk gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap.

Volgend seizoen komt DeetosSnel/QLS 1 weer uit in de Korfbal League 2.

NB: Op zaterdag 16 maart tenslotte nog de laatste thuiswedstrijd in de zaal tegen De Meervogels.

Foto’s Lizanne van Spanje

 

 

DeetosSnel Korfbal