Voorwoord van het bestuur … (9 apr)

« | »
leden,

De veldcompetitie is weer begonnen. Zoals gehoopt werd het weer inderdaad beter toen de competitie begon, want met 24 graden en een licht briesje was het dit weekend prima weer om een wedstrijdje te kijken. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het om te spelen wel een beetje een overgang was na het weer van de afgelopen weken en dat was misschien bij sommige wedstrijden ook wel aan te zien. Desondanks waren de resultaten dit weekend goed. Bijna alle thuisploegen pakten de zege, met als noemenswaardige overwinningen onder andere de E3, D3 en A2, die hun tegenstander met respectievelijk 18-10, 10-3 en 24-16 overklasten. De C1 speelde juist een hele spannende pot die uiteindelijk leidde tot een 8-7 overwinning. Ook DeetosSnel 2 pakte de eerste overwinning door met 11-15 bij Vriendenschaar te winnen.

Ook vanavond mochten zij aan de bak tegen Sporting Delta al was dat ditmaal voor een oefenwedstrijd. DS2 won met 16-14 en ook DS1 pakte in een reprise van de kampioenwedstrijd opnieuw de overwinning, ditmaal met 24-16. Een lekker begin richting de start van de competitie dus.

Aanstaande zaterdag is er niet of nauwelijks competitie, want dan staat de Ahoy finale op het programma. Bij de junioren staat DVO tegenover Fortuna. Bij de Senioren wordt er door PKC en DVO om het landskampioenschap gestreden. Vanaf DeetosSnel vertrekt voor de mensen die zich hebben aangemeld om 12 uur de bus. Zorg dat je minimaal een kwartier van tevoren aanwezig bent, zodat je boven in de kantine nog kan betalen. De prijs is €7,50 p.p.

Waar de afgelopen weken op korfbalgebied vrij rustig zijn verlopen, is er wel het nodige gebeurd voor een aantal leden op persoonlijk vlak. Op 24 maart overleed Truus Mulders op 86 jarige leeftijd. Truus was ruim 50 jaar lid van de vereniging en was, weliswaar vooral via de website en de nieuwsbrief, nog trouw volger van de vereniging. 2 weken later, op 5 april, is ook Pleun Boer overleden. Pleun was Lid van Verdienste, onder andere door zijn werk in het bestuur zo’n 20 jaar geleden, maar zeker ook door de ondersteunende werkzaamheden die hij na zijn bestuursperiode heeft verricht in de afgelopen 20 jaar. Via deze weg willen we de familie en vrienden van Truus en Pleun sterkte wensen met het verlies.

Tot slot wil ik afsluiten met gelukkiger nieuws: Jade van Ooijen is op 2 april om 21:05 geboren! Nando en Britta, van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter!

Namens het bestuur,
Martijn

DeetosSnel Korfbal