DeetosSnel vrij kansloos onderuit tegen DSC

« | »

De eerste ‘terugwedstrijd’ in de Hoofdklasse AA liep voor DeetosSnel toch wel uit op een deceptie. Gedurende een groot deel van de eerste helft was er weinig aan de hand. Vijf minuten voor rust was het ‘gewoon’ 7-7, maar door een kleine tussensprint van DSC was het bij rust toch al 8-11. In de tweede helft sputterde de thuisploeg nog wel even tegen (11-13 na 6 minuten), maar daarna was de Dordtse koek eigenlijk op. Tien minuten voor tijd scoorde Nout van der Wal het laatste doelpunt voor DeetosSnel (14-19) en DSC ging daarna rustig door met scoren. De einduitslag van 14-26 liet aan duidelijkheid niet veel te wensen over. DSC was zeker in de tweede helft heer en meester en gaat fluitend de eerste plaats in de poule opeisen.

Met Ben Crum aan het roer, die de regie als interim-coach voor de rest van het seizoen overneemt van Wouter Blok, begon de thuisploeg prima aan de wedstrijd. Met Björn van Rosmalen in de basis beet DeetosSnel fel van zich af. Eerst was het Nout van der Wal en daarna was het de eerder genoemde Van Rosmalen die de mand feilloos wisten te vinden. Het duurde vrij lang voordat de gasten tegen wisten te scoren: Thije Antheunisse schoot pas na zes minuten de eerste goal voor de gasten binnen. Iets later moet de schrik bij alle DSC-ers om het hart geslagen zjin, want Maaike Roubos leek ernstig aan de enkel geblesseerd te raken. Het bleek echter mee te vallen, want na een korte blessurebehandeling kon zij gewoon door en later zou blijken dat dit DSC geen windeieren legde. DeetosSnel bleef in deze periode nog constant aan de goede kant van de score. En dat zorgde ervoor dat DSC Robert Roubos naar het andere vak overhevelde. En dat bleek een goede tactische zet. Het ging eigenlijk direct beter lopen bij de gasten. DeetosSnel kon nog even dromen van een stuntje, maar na de 7-7 vijf minuten voor rust, was het eigenlijk gedaan met de dadendrang van de thuisploeg. De gasten liepen daarna snel uit naar een 7-10 voorsprong. Iris Dolderman deed nog wat terug, maar dat voorkwam niet dat DSC al met een voorsprong van drie kon gaan rusten: 8-11.

Na rust lieten Nout van der Wal (1x) en vooral Maureen Oudman (met drie doelpunten op rij vanuit het oogpunt van DeetosSnel) de hoop op een goed resultaat voor de rood-witten nog in leven: 11-13 en 12-15. Voor DSC was Maaike Roubos echter ook op stoom gekomen en zij scoorde er ook drie op rij namens DSC (alleen liet zij het daar niet bij.) Nout van der Wal liet ook nog meer van zich spreken, maar zijn 14-19 met nog tien minuten te gaan bleek het laatste wapenfeit aan Dordtse kant te zijn. De doelpunten voor de thuisploeg bleken even duur als de benzineprijzen aan de pomp (toch DJ Latzo?)

De gasten hadden minder last van een doelpuntenschaarste en daardoor strooiden zij nog flink wat zout in de wond. Uiteindelijk stokte de teller bij 14-26. En zo werd het dan toch wel een enigszins pijnlijke nederlaag. Gelukkig mocht dit de pret niet drukken voor wat betreft de derde helft! Laten we het zo zeggen: het was nog lang onrustig (op een positieve manier) aan de Vorrinklaan!

Volgende week mag DeetosSnel op bezoek in Pijnacker bij het plaatselijke Avanti/Post Makelaardij. De thuiswedstrijd aan de Vorrinklaan eindigde in een 21-21 gelijkspel. Laten we hopen op een beter resultaat.

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Nout van der Wal 6x, Maureen Oudman 4x, Björn van Rosmalen 2x, Iris Dolderman 1x, Martijn v/d Beld 1x
Doelpuntenmakers DSC: Maaike Roubos 8x, Thije Antheunisse 7x, Pia Donkers 3x, Marloes Pennings 2x, Aimee Schuengel 2x, Guido Brekelmans 2x, Laudy Smits 1x, Robert Roubos 1x

Verslag: Marcel Roos
Foto’s: Leon Evera