DeetosSnel met half been in volgende ronde

« | »

In de thuiswedstrijd in de eerste ronde van de play-offs had DeetosSnel geen kind aan tegenstander ODIK. De thuisploeg startte overdonderend en via 4-0, werd de rust bereikt bij 12-5. Na rust moesten de Dordtenaren even op gang komen, maar daarna werd de voorsprong gestaag uitgebouwd naar 20-6. De teller stokte uiteindelijk bij 26-11. Daarmee heeft DeetosSnel zich een zeer goede uitgangspositie verschaft voor het bereiken van de volgende ronde in de play-offs.

In een door het midweekse karakter van de wedstijd niet bomvolle, maar door de ‘Hooligans’ wel sfeervolle, DeetosSnel-hal begon de thuisploeg sterk. Iris Dolderman verzilverde snel na elkaar een korte kans en een afstandsschot en Stefan Vos volgde daarna met een raak schot van afstand. Zodoende was het na drie minuten spelen al 3-0. De onderbreking door lensproblemen bij ODIK’s Milko van Golberdinge brak het momentum een beetje. Maar de wederom sterk reboundende Joost Hofman stelde Maureen Oudman in staat om vijf minuten later de 4-0 aan te tekenen. Milko van Golberdinge was na de vakwissel verantwoordelijk voor het eerste wapenfeit van ODIK door vanaf de strafworpstip raak te gooien.

Halverwege de eerste helft leidde de thuisploeg al met 9-2. Mats van Gemert scoorde eerst van dichtbij een beetje een toverbal (laten we het zo zeggen: helemaal in balans tijdens de afronding was hij niet.) Daarna scoorde hij op een wat meer klassieke manier nóg een korte kans. En Demi Blaset rondde een lange aanval met veel dynamiek en dito kansen netjes af met een prima doorloopbal. In deze fase had ODIK ook wel pech met de afronding door ballen die op een schier onmogelijke manier uit de mand draaiden. Met nog acht minuten te gaan legde Stefan Vos aan voor zijn tweede doelpunt; helaas moest hij iets later met een lichte blessure het veld verlaten. Ook Demi Blaset moest licht geblesseerd naar de kant. Wessel van Nes nam de plaats in van Stefan en Naomi de Kroon die van Demi. Gelukkig kon Stefan vlak voor rust weer binnen de lijnen verschijnen. Dat was direct na de 11-5: een toch wel enigszins curieuze, bovenhands genomen strafworp die ODIK’s Brandien van de Fliert zo binnenschoot. Het slotakkoord van de eerste helft kwam op naam van Nout van der Wal: 12 5.

Na rust was het even zoeken voor beide ploegen. ODIK legde aan de herenkant wat meer nadruk op het kort volgen in de ruimte. DeetosSnel schakelde over op (nog) meer ‘girl-power’ in de punt van de aanval en dat wierp zijn vruchten af. Quinty de Kroon was niet meer te houden en scoorde in een tijdsbestek van 10 minuten vier keer (twee strafworpen, een schot en een doorloopbal.) Ook Maureen Oudman en Iris Dolderman lieten doeltreffend van zich horen. Aan de herenkant was het alleen Joost Hofman die door een slimme actie dichtbij de korf een strafworp versierde en die ook bekwaam afrondde. Op die manier breidde de rood-witten de voorsprong uit naar 20-6 met nog 8 minuten te gaan. Demi Blaset was in deze periode gelukkig ook weer terug in het veld gekomen.

Nout van der Wal moet hebben gedacht dat de heren ook nog wat nadrukkelijker op het scoreformulier teruggevonden dienden te worden. Eerst had hij zoveel tijd, dat hij nog even zijn shirtje goed kon trekken voor hij met een afstandsschot doel kon treffen. En in de minuten daarna vond hij nog drie keer de korf. Daarnaast was Maureen Oudman met twee doelpunten ook nog zeer aanwezig.

De einduitslag van 26-11 sprak boekdelen. DeetosSnel heerste in de aanvallende rebound en verdedigend werden ook veel ballen onder de korf gepakt. Daarnaast was er ook veel verdedigende druk en kon er aanvallend over veel schijven gescoord worden. Kortom, een prima wedstrijd van Dordtse kant. Vanwege de regeling dat het onderlinge resultaat over twee wedstrijden geldt, heeft DeetosSnel zichzelf een zeer goede uitgangspositie verschaft voor de uitwedstrijd in Barneveld van aankomende zaterdag.

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Maureen Oudman 7x, Nout van der Wal 6x, Quinty de Kroon 4x, Iris Dolderman 3x, Mats van Gemert 2x, Stefan Vos 2x, Demi Blaset 1x Joost Hofman 1x
Doelpuntenmakers ODIK: Milko van Golberdinge 3x, Maarten Snoei 3x, Brandien van de Fliert 2x, Liesbeth Bouter 1x, Melle Smit 1x, Cees Snoei 1x,

Verslag: Marcel Roos