Voorwoord van het bestuur … (9 jan)

« | »
Hoi allemaal,

Het nieuwe jaar 2024 is weer begonnen. Het bestuur wenst iedereen de beste wensen en vooral een gezond en sportief 2024! Zo rond de feestdagen is het een drukte van belang met feestjes en gezellige avonden maar ook met korfbalchallenge in Rotterdam. Hieraan namen ook verschillende spelers van onze vereniging deel en ook velen van ons in de organisatie. Jinthe Kraaijeveld is daarbij ook geselecteerd voor Oranje <19. We zijn enorm trots op haar, gefeliciteerd Jinthe!

Op 31 december is er ook nog een groot aantal (500) oliebollen gebakken, met dank aan de oliebollenbakkers. De opbrengst hiervan gaat naar het herfstkamp. Voor de allerkleinsten hebben we van de stichting nieuwe K4-ballen gekregen. En er is een familietoernooi georganiseerd. Een groot aantal familieteams bestaande uit vele spelers (van klein tot groot) speelden afgelopen vrijdag met veel plezier elk een drietal wedstrijden. Een groot aantal supporters was hierbij aanwezig, misschien is hier wel een nieuwjaarstraditie geboren?

Naast dit feestelijke gebeuren zijn we gezamenlijk met de andere Dordtse korfbalverenigingen in overleg om te komen tot een aanpak om met name jeugdleden te werven en te behouden. Dit doen we samen met het KNKV en de gemeente. Gelukkig heeft de gemeente een tweetal subsidies toegekend om dit mogelijk te maken en professioneel aan te pakken.

Aanstaande vrijdag 12 januari is er een bijeenkomst in het sportcafé waar we met elkaar proberen een kwalitatieve impuls te geven aan onze vereniging, zodat we in de komende jaren uit kunnen groeien tot een vitale korfbalvereniging.

Het komende weekeinde speelt ons vlaggenschip de belangrijke uitwedstrijd tegen de Meervogels. Bij winst blijven we aan kop van onze poule. Helaas was het door vele andere wedstrijden niet mogelijk om met elkaar met de bus te gaan. De selectie hoopt natuurlijk wel op zo veel als mogelijke toeschouwers.
Bij winst de komende wedstrijden regelen we wel een bus (of meer) naar de uitwedstrijd bij Nieuwerkerk op 10 februari.

Met de bus gaan we ook weer met elkaar naar de zaalfinale in Ahoy, 13 april as. Je koopt zelf je entree voor je ons vak (houdt svp niet al te veel vast aan het stoelnummer) via de link op onze site. Info over de bus volgt zsm zodra de tijden definitief bekend zijn.

De website zal overigens in de komende weken een grondige make-over ondergaan. Schrik dus niet als de website er anders uitziet dan jullie gewend zijn.

Overall eigenlijk teveel om op te noemen. De vereniging is op allerlei fronten druk bezig om de organisatie zowel sportief als organisatorisch nog beter te organiseren. Hierbij gaat natuurlijk ook wel eens wat mis, belangrijk is hierbij dat we allemaal lid van onze vereniging zijn en daarmee een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben om onze club gezond en vitaal te houden. Of het nu is om in te vallen bij een ander team, de kantine of keuken schoon te houden, de prullenbakken leeg te gooien, een bardienst te doen, voor vervoer naar de wedstrijden te zorgen en natuurlijk wedstrijden te fluiten, zonder de inzet van jullie allemaal kan dit allemaal niet.

Het bestuur

Alwin

DeetosSnel Korfbal