Voorwoord van het bestuur … (24 jan)

« | »
Beste leden,

Na opnieuw twee overwinningen heeft ons vlaggenschip de ongeslagen reeks ook in 2024 doorgezet. Met nu twee thuiswedstrijden tegen GKV en KVS op het programma, verwelkomen we hopelijk weer velen van jullie in de DeetosSnel-hal om het 1e richting het kampioenschap te helpen. Voor aanvang van de wedstrijd tegen GKV heeft ooze BaCo met Danny’s wrap aanstaande zaterdag weer een heerlijke maaltijd op het menu staan (bestellen kan alleen vanavond nog via deze link). Na afloop van de wedstrijd zal het entertainment verzorgd worden door Mokumse Danny die de avond aan elkaar zal zingen. Een ouderwets gezellig avondje DeetosSnel gegarandeerd dus!

Vervolgens speelt DeetosSnel een uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk op 10 februari. Je kan je voor 28 januari 12.00 opgeven voor de bus via 06-23778404. (Kosten €11). Mocht de ongeslagen status van DS1 zich doorzetten dan zou een kampioenschap gevierd kunnen gaan worden op 2 maart. Zet deze datum dus alvast met potlood in je agenda. Al zullen de echte volgers dat sowieso al hebben gedaan, met de Dordtse derby tegen Sporting Delta op het programma.

Een flinke lap tekst over het eerste, maar ik wil ook nog wat aandacht besteden aan de jeugd. De A1 heeft in de race om het kampioenschap directe concurrent Albatros verslagen en lijkt met een gat van 4 punten op weg naar promotie. B1 speelt aanstaande zaterdag een spannende wedstrijd voor de strijd onderin tegen Sporting Delta. C1 heeft zich met een overwinning op KCR C1 afgelopen zaterdag vrijwel zeker veilig gespeeld en mag nu stiekem zelfs nog een beetje naar boven gaan kijken. Teams die dat sowieso al deden zijn C2, E3 en E4 die volop in de race zijn voor het kampioenschap. Veel andere teams staan een beetje in de middenmoot, wat betekent dat bijna elke wedstrijd spannend is. Kom dus vooral ook eens overdag naar alle talentjes kijken die onze club herbergt. Een aantal van hen mag zich gaan melden voor de selectietrainingen van het regionaal talentencentrum (RTC) van de korfbalbond. We wensen de gekozen spelers veel succes bij de selectieprocedure! Om in de toekomst nog meer talenten te kunnen afvaardigen zijn we ook bezig met de ontwikkeling van trainers en coaches. Zo is er recent weer een trainersavond geweest onder leiding van Wendy Post waarin veel aandacht was voor de psychologische aspecten van het korfbal.

Dan nog een korte samenvatting van andere onderwerpen dan korfbal:
– Er zijn nog 3 plekken voor de bus naar Ahoy. Vol is vol!
– We zijn nog aan het wachten op een exemplaar van het nieuwe trainingspak voordat we het definitief bestellen. Meer info volgt daarna.
– De statuten zijn afgelopen week definitief gewijzigd door de notaris.
– De contributie gaat, zoals in de ALV besloten, vanaf komende incasso voor elke leeftijdcategorie een beetje omhoog. Let er ook op dat 1 januari de peildatum is waarop jeugdleden in een hogere contributiecategorie zullen worden geplaatst.

Tot zaterdag!

Namens het bestuur,
Martijn

DeetosSnel Korfbal